Avtor: Ana Žolnir (ALUO)
Programiranje: Gašper Hafner (FRI)

GOOD MORNING? DOBRO JUTRO?

Pri predmetu Metode komuniciranja smo dobili nalogo, da se dodiplomski študentje Računalništva in informatike in podiplomski študentje Akademije za likovno umetnost združimo in skupaj pripravimo projekt. Idejni del pripravi študent iz ALUO, FRI študent pa vse to tehnično izvede. Najin projekt je bil izveden takole:

Ideja

Ste se kdaj kot študent/študentka zjutraj kdaj vprašali kdo vam razgraja pod vašim oknom? Oba z Ano staviva da se je to zgodilo velikokrat. Tako je Ana tudi prišla na idejo o tem da predstaviva jutro študenta, ki ga iz prečudovitih sanj zbudi nadležno ropotanje, vreščanje, čivkanje ptičev, itd.
Ana je naredila zaporedje digitalnih slik študentske sobe ter krošnje dreves pod oknom študentske sobe ter iz njih izdelala dve panoramski sliki. S programom za obdelavo in izdelavo slik je izdelala slike različnih raznobarvnih ptičev, ki so bili naknadno dodani eni izmed panoram. S programom za izdelavo in obdelavo videa je naredila film Sanje, ki predstavljajo odlomek študentovih prijetnih sanj, ki bodo kmalu uničene zaradi vreščanja ptic.

Get Flash player to view this content
34_gm1.png
       
34_gm2.png
       
34_gm3.png
       
34_gm4.png