Avtor: Ana Čigon (ALUO)
Programiranje: Jure Možina (FRI), Jernej Počkaj (FRI)

Inter Dance

Abstrakt – Program interDance omogoča posnetek osebe. obdelava video posnetka(transparentnost, ločevanje figure od ozadja). Program nato obdelan posnetetk upload-a na strežnik, kjer obdelan posnetek predvajamo na željenem ozadju(efekt transparentnosti). Posnetke oz. objekte lahko tudi premikamo po prostoru preko uporabniskega umesnika. Celotna programska rešitev je realizirana z večimi programskimi orodji(vvvv, After effect,Flash, Visual studio).

Inter-dance je kolektivni ples v času. Dogaja pa se v virtualnem vedno-spreminjajočem se okolju, ki pa izhaja iz realnosti. Web kamere na treh krajih posredujejo posnetke 30 sekundnih stiliziranih plesnih fraz. Ti posnetki se prenašajo na internetno stran. Obiskovalec internetne strani pa določa, v kakšno scenografijo oziroma ozadje bo ta ples postavil. To stori tako, da uploada fotografijo ali risbo ali kaj podobnega. Program omogoča tudi prmikanje posnetkov na ozadju, in izbiranje drugih posnetkov, ki so shranjeni na strežniku.
Dogajal se bo torej internetni performans, ki bo vedno v spreminjanu in ki bo imel direktno povezavo s stvarnostjo. Povezoval bo različne ljudi iz (teoretično) celega sveta v skupinskem plesu. Tri mesta, kjer bodo obiskovalci lahko izvedli svojo 30-sekundo koreografijo se bodo lahko spreminjala.
Če pred kamero ne bo novih premikov se bo v lupu ponavljal zadnji posnetek oziroma eden izmed shranjenih posnetkov. Kateri se bo predvajal bo spet stvar računalnika oziroma njegove random izbire. Kdor bo želel gostovati 30 sekundne plese bo aplikacijo naložil na računalnik in tako lahko prenašal posnetke na splet. Predvidoma se bodo torej ti kraji, kjer bodo postavljene tri web kamere spreminjali.
Inter-dance omogoča kolektivno dejavnost med ljudmi, ki se načeloma ne poznajo. Kar omogoča to srečanje in hkrati tudi določa kdo bo kdaj nastopol je računalniška aplikacija. Obiskovalci se bodo torej srečali v virtualnem prostoru, njihova medsebojna komunikacija in poskus sporazumevanja bo drugačna kot ponavadi.
Sporazumevanje namreč ne bo potekalo s pomočjo besed ampak s pomočjo gibov, slik in barv. V omejenem času bodo tako morali obiskovalci poskusiti oblikovati čimbolj smiselno mogoče celo estetsko predstavo, če pa obiskovalci ne bodo aktivni bo predstava - posnetek določena glede na random izbire računalniške aplikacije.

36_id1.png
       
36_id2.png
       
36_id3.png
       
36_id4.png