Avtor: Bračun Jelena (ALUO)
Programiranje: Primc Miha (FRI), Volf Žiga (FRI)

Paralelni programi

Izvleček - V projektu smo se ukvarjali s paralelnim predvajanjem več filmov istočasno in s predvajanjem le teh na projektorju. Predvsem predvajanje več filmov hkrati je bilo možno izvesti le delno zaradi prevelike obremenitve procesorja.

Projekt spada v temo »Image and Video Processing«. Sprva je bil projekt zasnovan tako,da je na monitorju/prenosnik-u je prikazano 9 različnih filmčkov istočasno. To pomeni,da je monitor razdeljen na 9 delov na polja v katerih se vrtijo filmčki. Naloga je klikniti na filmčke,ki jih ne želimo gledati in oni izginejo iz monitorja. To je prvi del naloge.

Drugi del je projekcija,ki se nahaja na nasprotnem zidu ali v drugi sobi. Na projekciji je nasprotna situacija kot na monitorju. Na projekciji se vidijo samo tisti filmčki,ki so izginili iz monitorja. Ti filmčki se nahajajo na istem mestu kot na monitorju(projekcija je tudi razdeljena na 9 delov),to pomeni ista razdelitev kot pri monitorju,samo na projekciji se vidi,kaj je oseba izbrala,a ostalo se ne vidi,tam kjer na monitorju ni ničesar,je na projekciji video.