Monika Zabret (ALUO), Vitja Klun (FRI), Žiga Zupanec (FRI)
Mentor: Borut Batagelj (FRI), Franc Solina (FRI)

Mobilna aplikacija za otroke ABC

Vedno več je tudi mlajših uporabnikov pametnih telefonov in tablic. Otroci se že v zgodnih letih srečajo s temi napravami in večini se zdijo zelo privlačne, saj imajo veliko funkcij, ki jih zamotijo in zabavajo. Te naprave imajo zaslone na dotik, kar omogoča lažje razumevanje celotne aplikacije. To je eden zelo enostavnih in hitrih načinov dojemanja najnovejše tehnologije.
Pomenljiv je podatek, da kar devetdeset odstotkov prvošolcev toži, da jim učenje pisanja ni zabavno. Nekateri otroci se radi učijo drugi spet ne. Prav tako se nekateri učijo pisati že prej in ne šele ko prestopijo šolska vrata. Obstaja veliko priročnikov kako otroka učiti pisati.
Predstavljena aplikacija ABC bo otroku pokazala kako se pravilno napišejo črke slovenske abecede. Aplikacija je prilagojena napravam na dotik: pametnim telefonom in tabličnim računalnikom.
Učenje je skozi zabavo hitrejše, bolj prijetno in učinkovito. Pri aplikaciji je zaželeno, da so prisotni tudi starši, saj je starš lahko otroku v pomoč pri nalogi ali pa ga le spodbuja pri pravilni igri. Aplikacija temelji na učenju in zabavi. Otrok takega učenja ne dojema preveč resno, tako kot v šolah. To početje mu je v zabavo, saj mu je že sama naprava predstavljena kot zabaven predmet.

Spletna aplikacija (Google Chrome, 800x970)

104_013-zz9698studentuni-lj.jpg